Buenos Aires

Mladinske olimpijske igre so največji več-športni dogodek za mlade športnike in športnice na svetu, čigar cilj je navdihniti športnike in športnice, naj sprejmejo olimpijske vrednote SPOŠTOVANJA, PRIJATELJSTVA IN ODLIČNOSTI. 
Dogodek je namenjen mladim športnikom in športnicam, starim od 15 do 18 let, promovira pa ga Mednarodni olimpijski komite. MOI se odvijajo v štiriletnih ciklih: najprej so na sporedu zimske MOI, čez dve leti pa poletne MOI.

Kadar ne bodo tekmovali na športnih prizoriščih, bodo mladi športniki in športnice sodelovali z gledalci v različnih izobraževalnih in kulturnih dogodkih, ki promovirajo olimpizem.
 

Olimpijska vas

Mladinska olimpijska vas bo na lokaciji Lugano, v bivšem mestnem parku (nekdanja Interama). Ministrstvo za urbani razvoj in promet mestne vlade Buenos Airesa je s pomočjo petih oblikovalskih natečajev, na katerih je sodelovalo več arhitekturnih studiev iz vse države, pripravilo stanovanjski načrt za to območje.

Mladinska olimpijska vas bo zasedala 86,4 ara, na njej pa bo stalo 31 zgradb, ki bodo imele do osem nadstropij, zagotavljale pa bodo 1.200 dve- in trisobnih stanovanj. Po MOI bodo ta stanovanja predana družinam v okviru posebnega kreditnega sistema, olimpijska vas in okoliške kapacitete pa se bodo spremenile v nov, odprt metropolitanski park in novo sosesko, ki bo na jugu mesta spodbudila urbani razvoj.
 

Misija in vizija iger

MISIJA
»Slaviti mladinske olimpijske igre, ki spodbujajo razvoj športnikov in športnic ter skupnosti prek olimpijskih vrednot, omogočiti interaktivno povezovanje z mladimi po vsem svetu in gradnjo zapuščine, ki bo še dolgo koristila celotni družbi. MOI mladim ponujajo šport, kulturo in izobraževanje«.


VIZIJA
»Slaviti najboljše olimpijske igre, ki se bodo odvile ZA mlade, ZA mestne soseske, ZA Buenos Aires, ZA Argentino in ZA ves svet.«

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji